Algemeen

SCOM (Sport Club Oude Maas) is een Hoogvlietse zwemvereniging die in 1959 is opgericht om te bevorderen dat kinderen in Hoogvliet konden leren zwemmen. Door de jaren heen is SCOM zich, naast het verzorgen van zwemlessen voor alle zwemdiploma’s, gaan bezig houden met sportieve activiteiten in het zwembad. Deze activiteiten zijn: wedstrijd en Masters zwemmen, waterpolo en recreatief zwemmen (voor jongere en oudere volwassenen). Relatief nieuwe activiteit is het snorkel zwemmen.

De zwemactiviteiten van SCOM zijn ondergebracht in vier afdelingen. Dit zijn de afdelingen elementair zwemmen, waterpolo, masters&trainingsgroep en wedstrijd zwemmen. SCOM wordt bestuurd door een bestuur waarin alle afdelingen een afgevaardigde hebben. De gang van zaken binnen een afdeling wordt geregeld door een afdelingscommissie.

SCOM is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB). De KNZB is het overkoepelende orgaan van alle Nederlandse zwemverenigingen. Deze bond organiseert competities en opleidingen, regelt verzekeringen en ondersteunt de verenigingen in hun activiteiten. De KNZB heeft een aantal onderafdelingen. Voor Rotterdam is dit de KNZB regio west . De KNZB regio west is de lokale uitvoerder van het beleid van de KNZB.

Meer informatie, zie de website: www.npz-nrz.nl.